Teszt akár 158 összetevőre – Teszteld magad ételintoleranciára!

Palacsinta kóstolás az EAT CLEAN DIET standon
2017-09-07
Mosolytervezés a Womanity Fesztiválon
2017-09-13
Ha gyakran tapasztalsz magadon ismeretlen okból kellemetlen tüneteket, könnyen előfordulhat, hogy ételintolerancia áll a háttérben. A YorkTest a megoldás arra, hogy a végeláthatatlanul sok ételféleség közül kiszűrjük, melyik lehet a ludas. Találkozz velük a IV. Womanity Fesztiválon! 

Ha a táplálkozásunk nem kórosan egyoldalú, hanem a saját egészségünk érdekében megfelelően változatosan állítjuk össze az étkezéseinket, akkor egy nap számolatlanul sokféle élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe. Ez egyfelől növeli a táplálkozás gasztronómiai élvezeti értékét, s persze ellátja a szervezetünket minden, az ideális működéshez szükséges tápanyaggal – ugyanakkor viszont rettentően megnehezíti a lehetséges ételintoleranciánk detektálását.

 

Egy egész életbe kerülhetne gondos és hosszadalmas diétával végigpróbálni a számtalan különféle allergént, ehhez pedig hagyományos életvitel mellett csak a nagyon elszántaknak van türelmük. A YorkTest elvégzi a feladatot helyettünk: a Lite teszt 50, míg a Food&Drink Scan 158 ételösszetevőre méri az érzékenységet, amellyel az élelmiszerek egy rendkívül széles és alaposan átgondolt spektrumát sikerült lefedni. A vizsgált élelmiszerek között szerepelnek például a gabonafélék, húsok, zöldségek, gyümölcsök, csonthéjasok, magvak, fűszer- és gyógynövények, italok, de a tehéntej, a tojásfehérje és tojássárgája, valamint az élesztő is. A YorkTest Laboratórium a leggyakrabban fogyasztott ételek és italok listáját állította össze a szűréshez, a leginkább érzékenységet okozó élelmiszerek szűkített listája az 50-es, míg az alkoholos ital összetevőkkel kibővített a 158-as.”

Azari-Varga Viktória, a cég hazai képviselőjének marketing menedzsere gondosan részletezte, hogy milyen tünetek esetén érdemes a háttérben megbújó ételintoleranciára gondolni:

„A tesztet azoknak ajánljuk, akik gyakran érzékelnek magukon kellemetlen tüneteket, például puffad a hasuk, ekcémás a bőrük vagy éppen migrén gyötri őket. Ezeknek a problémáknak a hátterében sokszor az ételérzékenység áll. Ha valaki sűrűn van rosszul, ugyanakkor kezelőorvosa nem találja az okot, érdemes megvizsgálni az étrendet, mert lehet, hogy valamelyik ételt nem tolerálja szervezete.”

 

Minta vétel könnyen, gyorsan – otthon

Hosszadalmas kivizsgálások és egész napokon át a váróteremben történő, idegőrlő ücsörgés helyett a YorkTest olyan megoldást kínál, amelyet kényelmesen, otthonról végezhetünk el, az eredményeinket pedig emailben kaphatjuk kézhez. A tesztelés a gyakorlatban a legkevésbé sem bonyolult és nem igényel szakértelmet. A tesztkészlet, melyet kézhez kapunk, tartalmaz egy ügyfél adatlapot, fertőtlenítő kendőt, két egyszer használatos lándzsát, egy fiolát nedvszívó pálcával, illetve egy előre megcímzett válaszborítékot. Innentől a kezünkbe vesszük a sorsunkat: a kézmosást és fertőtlenítést követően az lándzsával megszúrjuk az ujjbegyet, a megjelenő vércseppet felitatjuk a pálcával, majd azt visszazárjuk a fiolába. A kitöltött ügyfél adatlappal együtt mindent visszacsomagolunk a válaszborítékba, végül postára adjuk a mintát.

 

 

Ha érzékenyek vagyunk valamelyik étel vagy ital összetevőre, szervezetünk az ételfehérje ellen ellenanyagot fog termelni, hiszen azt betolakodónak ítéli meg. A vérünkben ilyenkor megugrik az IgG ellenanyag szintje, a teszt ezt érzékeli, méri. Kimutatja, hogy mely összetevőre reagálunk, de azt is, hogy melyik mozog határeset értéken, és arról is tájékoztat minket az eredmény, melyek a számunkra teljesen “ártalmatlan” élelmiszerek.

“A válaszboríték feladását követően másfél-két héten belül e-mailben küldjük el az eredményt. – tájékoztat Viktória arról, miként jut el az otthon levett minta a professzionális laboratóriumba, végül az elektronikus postaládánkba. – Az eredmény két segédanyag, egy Étkezési napló és egy Táplálkozási útmutató kíséretében érkezik, így nemcsak egy eredménnyel, hanem hasznos tanácsokkal is gazdagabbak lesznek a vásárlók.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.