Palacsinta kóstolás az EAT CLEAN DIET standon

CSEREKLEI ZOLTÁN
2017-09-06
Teszt akár 158 összetevőre – Teszteld magad ételintoleranciára!
2017-09-08

A különféle csodadiéták és a köztudatban rögzült, babonás hiedelmek a fogyással és az ideális testsúlyunkkal kapcsolatban végképp a múlt részévé váltak. Az Eat Clean Diet Hungary a táplálkozástudomány egyik legkutatottabb és legérdekesebb diétáját hozza közel hozzánk, hogy megkérdőjelezzünk mindent, amit eddig a fogyókúrákról gondoltunk. Kóstolókkal, állapotfelméréssel, testanalízissel, táplálkozási tanácsadással és 30%-os kuponkkal várnak a Womanity Fesztiválon, szeptember 16-án!

 

Koplalás: volt, nincs!

Ahogyan január elején menetrendszerűen megtelnek az edzőtermek az év eleji (újra)kezdőkkel, úgy csappan meg természetszerűleg a nyári hónapok alatt a létszám a futópadon. Persze, hiszen végre a szabadban is edzhetünk! A nyaralások, szabadságolások és fesztiválok szezonjában azonban mindenki kiesik egy kicsit – végre! – az évközben megszokott tempóból. A megváltozó rutinnak és a jól megérdemelt pihenésben töltött heteknek persze a máskülönben jól bejáratott diétánk is könnyen kárát látja. Ahogy azonban közeledik a szeptember, úgy rázódunk vissza a normális kerékvágásba és vesszük fel ismét a fonalat. Nem is jöhetne jobbkor a segítség, hogy megreformáljuk egy kicsit az étkezésünket és felállítsunk egy új, a céljainknak és az egészségünknek még hatékonyabb szolgálatába állítható diétát.

 

 

Az Eat Clean Diet Hungary egy speciális, ketogén típusú étrend rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ez a koncepció mindenki számára megfontolásra érdemes lehet, függetlenül attól, hogy fogyni szeretnénk, esetleg az edzéstervünk mellé az étkezéssel is segítenénk a testünk tónusosodását vagy egészen egyszerűen egy fenntartható, átgondolt és egészséges étrendet szeretnénk a magunkévá tenni. Nem véletlenül nevezi ezt Balog Viki és csapata holmi egyszerű diéta helyett komplex életmódváltó programnak – egyszer és mindenkorra le  kell számolnunk azokkal a közgondolkodásban megragadt, ám mára meghaladottá vált tévhitekkel, hogy a fogyókúra alatt sanyargatnunk kell magunkat, extrémen alacsonyan tartva a kalóriabevitelt és lehetőleg monomániásan valamely obskúrus ételféleségen kell tengődnünk heteken keresztül. Minderről szó sincs:

 

az Eat Clean Diet a megszokott életmódunk és rögzült, ámde rossz hatással bíró étkezési szokásainkon való változtatásban, majd az újonnan kialakított életmód fenntarthatóságában hisz.

 

Glükóz helyett válts ketonra

A program, amelyet kidolgoztak, öt szakaszból áll, az első szakasz a szénhidrátot csaknem teljesen megvonja, ezt követően folyamatosan adagolja vissza a szervezetnek, kiüríti a glikogénraktárakat, majd normalizálja a vércukorszintet, s végül fenntartja a ketózis állapotát. Utóbbi lényege nem más, mint hogy a megváltozott anyagcserefolyamatok során a szervezet nem a szénhidrátokból előállított glükózzal „üzemel”, ahogyan hagyományos működésünk közben teszi, hanem zsíralapúvá válik, a zsírokat pedig ketonokká bontja, s ez válik az energia hordozójává.

Ez az anyagcsere-működés az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legkutatottabb orvostudományi területe, noha bizonyos – gabonafélékhez kevéssé hozzájutó – népcsoportok esetében, mint az inuit eszkimók, vagy a fekete-afrikai maszájok, évszázadok óta élnek ebben az állapotban, nélkülözve a civilizációs betegségek jelentős részét. A klinikumban alkalmazott terápiás diéta egy speciális formáját a IV. Womanity Fesztiválon az Eat Clean Diet Hungary hozza közelebb hozzánk.

 

 

„A mi diétánk némileg eltér a hagyományos ketogén diétától, az Eat Clean Diet Fehérjeprogram magas fehérjetartalmú termékei gyorsan elkészíthetőek és az étrend is könnyen beilleszthető a mindennapok rohanásába” – árnyalja a képet Balog Viki, akinek elmondása alapján számíthatunk a fesztiválon termékkóstoltatásra, ingyenes állapotfelmérésre, különféle ajándékokra és kedvezményekre is. Szeptember 16-án kivételes lehetőséget kap tehát minden érdeklődő a betekintésre, látókörszélesítésre és a tudatos étkezéssel kapcsolatos dilemmáink egy lehetséges megoldására.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.