Közgazdászból stílusforradalmár

11:00 KAPUNYITÁS

2017-08-28
CSEREKLEI ZOLTÁN
2017-09-06

Ferencz Judit küldetése Stylexpertként nem kevesebb, mint hogy hozzájáruljon a magyar nők és férfiak stílus-forradalmához, segítsen harmóniát teremteni a belső szépség és a külső megjelenés között, s vágya, hogy a stílustanácsadás mindennapossá váljon Magyarországon. A IV. Womanity Fesztiválon vele is találkozhatsz.

 

Gyerekrajzok és divatkatalógusok

Nem keveset tűzött ki célul maga elé, de sikerének titka alighanem nagy ambícióiban rejlik. No meg a komoly tudással megalapozott szakértelemben. A kezdetek egészen Judit gyerekkoráig nyúlnak vissza, a divat iránti szenvedély már ekkor lobogott benne. „Gyerekkorom óta kedvenc időtöltésem a rajzolás és mindig imádtam embereket, tájakat, csendéleteket papírra vetni. Kilenc éves koromban kezdtem el élénken érdeklődni a divattervezés iránt, illetve folyamatosan kaptam inspirációnak a jobbnál-jobb olasz és francia divatmagazinokat. Az egyetem kezdetéig több ezer divattervet készítettem autodidakta módon, melyeket a mai napig nagy örömmel lapozok fel” – enged betekintést a legkorábbi időszakokba Judit.

S bár idővel okleveles közgazdász lett, a legnagyobb vágyát, hogy a számára oly kedves szakmában dolgozzon, sosem adta fel.

2014 óta folyamatosan képzi magát, először a Centrál Médiaakadémia Stylist képzésén, majd a Modart Színszakértő kurzusán vett részt, ezt követően pedig Yurkov Stílustanácsadóként végzett. Ám Judit itt nem tud és nem is akar megállni, vannak tervei a jövőre nézve is: a következő állomás a Boggini Egyetem Divat és Luxusmárka Menedzsment képzése lesz.

 

 

Vásárolni egy igazi profival?

Ferencz Judit azonban nem kizárólag elméleti szakember, aki a saját örömére halmozza a végzettségeket. Az alapos szaktudással felvértezett divatguru Stylexpert néven komplex stílustanácsadási szolgáltatást is nyújt bárkinek, aki szívesen bízná magát és külső megjelenését egy igazi szakértőre. Judit számos különféle módon tud segíteni a hozzá fordulóknak, ki-ki kiválaszthatja az előzetes elképzelései, kedve és vérmérséklete szerint való együttműködést.

„A közös vásárlás a legnépszerűbb szolgáltatásom – árulja el Judit – , melyet egy professzionális szín- és testalkatelemzés előz meg. A közös vásárlás során ruhatárat építünk, mely hatékony, hiszen nem kell többé gondolkodnod, hogy mit mivel párosíts, ugyanakkor rengeteg időt, energiát és pénzt takaríthatsz meg.” Mindez azonban puszta plázákban bóklászást jelent, amelyet egy más egyébre nem hasznosítható délutánon a saját barátnőnkkel is megtehetnénk! Judittal egy jól meghatározott koncepció mentén, a vendég igényei szerint mérik fel és állítják össze a teljes ruhatárat néhány óra alatt. Ha valami, nos ez igazán hatékonynak hangzik!

 

 

Itthon a divat

Nem tudtuk megállni, hogy ki ne kérjük Judit szakmai véleményét a hazai helyzetről. Szigorú objektivitással, de derűs megengedéssel felelt arra a kérdésünkre, hogy mi a véleménye a hétköznapi magyarok stílusáról: „A hazai kép nagyon vegyes, viszont határozottan pozitívumnak látom, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az igényes és ízléses öltözködés iránt. Mivel a stílustanácsadás már nem számít luxusnak, ezért egyre szélesebb kör kezdett el foglalkozni a megjelenésével.” Judit az utóbbi években nagy trenddé vált fashion blogokat kifejezetten inspirálónak és hasznosnak találja, felhívja azonban a figyelmünket, hogy ezekből inkább csupán inspirációt érdemes merítenünk, s minden esetben a saját testalkatunkhoz és élethelyzetünkhöz érdemes alakítani az ott látottakat.

Végül megkértük, nevezzen meg három olyan dolgot, amelytől minden nőnek kortól és társadalmi státusztól függetlenül érdemes odafigyelnie, hogy kis energiabefektetéssel nagyon sokat dobhasson a saját stílusán.

Íme Judit professzionális tanácsai a megjelenésünk három fontos rétegével kapcsolatban:

“Úgy gondolom, egy igazi nőnek mindig oda kell figyelnie az első rétegre magán, ami az ápolt, visszafogott nőiességgel sminkelt arc, az előnyösre vágott és igényes haj, gondozott manikűr-pedikűr. A második réteg hihetetlenül sokat tud lendíteni egy igazi nő megjelenésén, mégpedig a ruházat a lehető legelőnyösebb színekben és szabásvonalakkal, ízlésesen, letisztultan megkomponálva. A harmadik dolog, pedig amitől az egész működni és élni kezd, hogy a nő csodálatos személyisége harmóniában legyen az első kettő réteggel, a külső tükrözze a belső értékeket is.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.